De Gebroeders Leeuwenhart

De bossen van de Hoge Rielen in Kasterlee vormen het decor voor de familievoorstelling ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ (8+). Een voorstelling van Tejater de Orchidee in openlucht vol avontuur en live muziek.

Het verhaal

De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan?

Live muziek: Trio De Janeiro

Drie Kastelse muzikanten – Bart Van Soom (zang/gitaar), Philip Marynissen (drum) en Jef Imants (gitaar) spelen live muziek tijdens ‘De Gebroeders Leeuwenhart’. Ze schreven speciaal voor deze voorstelling gloednieuwe Nederlandstalige en instrumentale nummers.

Regie: Michai Geyzen

Michai Geyzen (°1983) studeerde Master Regie aan de toneelacademie van Maastricht. Hij maakte en regisseerde o.a. de voorstelling ‘Über-ich’ onder de naam Michai Geyzen/Laika i.s.m. De Warande. Deze voorstelling won de MU-ZEE-UM jeugdjury prijs op Theater Aan Zee 2015.

In 2012 regisseerde Michai al de succesvolle jongerenvoorstelling ‘Schmetterling’ in de Orchidee. Met deze voorstelling werden onze jongeren geselecteerd voor het Landjuweelfestival in Gent.

Acteurs

Jong en iets minder jong staan samen op de planken. Ontdek het talent van Jolien Driesen, Bradley Helsen, Brandon Helsen, Annemie Henderickx, Zjef Hermans, Hasse Picavet, Bjorn Picavet, Rosanne Merrie, Laura Meeus, Johan Nijs en Dirk Vandervelden.

Tielen Muziekdorp

Deze muzikale theatervoorstelling kadert in Tielen Muziekdorp. Met het project Tielen Muziekdorp willen gemeente Kasterlee en de cultuurraad een jaar lang muziek in de kijker zetten. Via allerlei activiteiten willen ze jong en oud aansteken met de Tielense muziekmicrobe.

Speeldata

4, 5, 11 en 12 mei om 19:00 uur.
13 mei om 15:00 uur.

Reserveren

Reserveren doe je online of telefonisch via 0471 44 82 06.

Locatie

Deze voorstelling wordt gespeeld in open lucht aan het theater in de Hoge Rielen (Molenstraat 62, 2460 Kasterlee)
Je kan parkeren op de parking aan het onthaal en op de onverharde parking naast het rond punt, maar met de fiets geraak je er nog gemakkelijker.

Crew

Spel: Jolien Driesen, Bradley Helsen, Brandon Helsen, Annemie Henderickx, Zjef Hermans, Hasse Picavet, Bjorn Picavet, Rosanne Merrie, Laura Meeus, Johan Nijs en Dirk Vandervelden

Live-muziek: Bart Van Soom, Philip Marynissen en Jef Imants (Trio De Janeiro)

Regie: Michai Geyzen

Tekst: Astrid Lindgren

Productie: Lien Van Ballaer

Techniek: Joachim Schraeyen en Bram Stessens

Decor: Danny Lenaerts

Ontwerp Beeld: Lieselot Deckers