Diplodocus Deks

Ergens in de kempen is de tijd blijven stilstaan. Kabouters wijzen de weg langs hun berg, in een landschap dat hoogstens heuvels kent. Onder de grond zijn, door een amateurarcheoloog genaamd Deks, beenderen gevonden van een voorhistorisch beest – een diplodocus.

Diplodocus Deks

Een perfect geïntegreerde allochtoon – Saïd Matthysen – komt met een buitenissig plan op de proppen. Hij stelt voor om de kabouters te begraven en een dino-park te beginnen. Hij voorspelt de dorpsbewoners een nieuw elan en grote winsten, zolang alles maar bij het oude blijft. Dat geconserveerde, tot fossiel geworden Vlaanderen heeft volgens hem alles om een toeristische trekpleister van wereldformaat te worden. Zijn plannen schudden de kleine gemeenschap dooreen.

In het stuk wordt de omgekeerde vertelling gehanteerd. Alles begint met de woede en ontgoocheling van de dorpsbewoners die zich bedrogen voelen door projectontwikkelaar Saïd Matthyssen. Daarna wordt laagje per laagje van de tijd afgeschraapt, terug naar het begin van het verhaal. Door die techniek worden de personages en hun relaties op tragikomische wijze langzaam ontrafeld.

Speeldata

11 november 2011, 12 november 2011, 17 november 2011, 18 november 2011, 19 november 2011, 25 november 2011, 26 november 2011, 2 december 2011, 3 december 2011 en 9 december 2011. Telkens om 20u15.

Locatie

Deze voorstelling wordt gespeeld in eigen theater.

Crew

Spel: Jan Coveliers, Brandon Helsen, Annemie Hendrickx, Rita Fleerackers, Ludwig Soentjens, Wim Soontjens, Lien Van Ballaer, Saskia Beullens & Patrick Van der Eycken.

Regie: Steven Meulemans

Auteur: Tom Lanoye

Productie: Zjef Hermans & Jasmien Nuyts

Licht en Geluid: Jelle Van Ouwenhuysen

Decor: Jan Sterckx

Artwork: Lien Van Ballaer

Geluidsopname: Yanna Soentjens

Foto’s: Jan Bon Jr & Charlotte Peeters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.